Ó Kapitány, Kapitányom!

Magyar Válogatott

2019 november 23.

Írta: Jakó Róbert

Vörös „Deep” Lajos neve ismerős lehet minden elhivatott magyar Pro Clubs követő számára, hiszen a szövetségi kapitány vezetésével a magyar válogatott bronzérmet szerzett a legutóbbi Világbajnokságon. Ehhez a rendkívüli teljesítményhez ezúton is szeretnénk újra gratulálni, illetve köszönetet mondani, hiszen a ezzel az eredménnyel továbbra is a nemzetközi elithez tartozik a Magyar Pro Clubs Válogatott, és a hazai eSport közösség figyelme is játékosainkra szegeződött. Deep azonban a siker után el is köszönt a válogatottól – egy időre talán a Pro Clubs-tól is – utódja pedig a válogatott keretből és a DIGI Sport Honvédból sokak számára ismerős Szilágyi István és Gyurmán Patrik párosa lesz.

Bízunk abban, hogy a fiúk tovább építik a Magyar Válogatott virtuális történelmét, és reméljük Deep a továbbiakban is megtalálja számítását minden területen. Kívánjuk, hogy hasonlóan szép sikerek övezzék majd az útját. Egy filmklasszikus híres mondatával tisztelegjünk munkássága előtt, az alábbi búcsúgondolattal kívánunk köszönetet mondani: Ó Kapitány, Kapitányom!

Ne felejtsünk el viszont előre is tekinteni, így István és Patrik számára nagyon sok sikert kívánunk, és bízunk abban, hogy a Deeptől tanultakat tovább tudják örökíteni, és a „partvonalról” is hasonló minőséget tudnak a csapathoz hozzáadni, mint a pályán. Hajrá, srácok!

A velük készült interjút lentebb olvashatjátok.

Szilágyi István és Gyurmán Patrik lett az hazai esport futball válogatottjának két új szövetségi kapitánya. Kérlek, mutatkozzatok be olvasóinknak!

A DIGI Sport Honvéd jobbhátvédje, illetve védekező középpályása vagyunk, már több mint 1 éve irányítjuk a csapatot, sikereink közé tartozik a DIGI Kupa aranyérem, MTK Kupa bronzérem, HPCL II. osztályának megnyerése veretlenül, először a történelemben, HPCL I. osztályában szerzett bronzérem, Hungarian Autumn Cup első hely. Vörös Lajos avagy Deep elsőként válogatott be minket az “A” válogatottba, ahol az utolsó meccsig biztos kezdők voltunk, így testközelből éltük át a válogatott okozta élményt.

Miért jelentkeztetek erre a posztra, és miért pont ketten?

Válogatott szereplésünk alatt láttuk, hogy amit a korábbi kapitány egyedül csinált, mi ahhoz ketten kellünk, mivel egymásra tudunk támaszkodni, nehezebb szituációkban van kivel megvitatnunk a helyes döntést, és könnyebbé válik a csapat vezetése is. A kapitány visszavonulása után nem szeretnénk veszni hagyni azt az erős magot, ami jelen volt, de lehetőséget is szeretnénk majd adni új játékosoknak, akik eddig nem kaptak.

Hogy kezditek meg a munkát?

Szeretnénk leszögezni, hogy a válogatást, illetve a végső keret kiválasztását az u21-es kapitánnyal együttműködve képzeljük el, ugyanis csak úgy lehet ütőképes válogatottat építeni, ha összedolgozunk. Többféle toborzási módszerünk van, hogy megtaláljuk a lehető legjobb játékosokat, amihez minél hamarabb neki is szeretnénk kezdeni. Illetve, ki szeretnénk emelni, hogy mindketten nem fogunk játszani, viszont a meccseken jelen leszünk, hogy a kerettagokat ellássuk taktikai tanácsokkal, és felhívjuk figyelmüket a begyakorolt figurákra.

Mik a céljaitok?

Szerencsésebb helyzetben vagyunk idő szempontjából, mint az elődünk, ugyan nehéz lesz betölteni az utána keletkezett űrt, és tartani a szintet, de egyértelműen arra törekszünk, hogy még többen felfigyeljenek a magyarokra, és tovább fejlődjünk. Szeretnénk kihozni ebből a lehetőségből a maximumot.

Mit tartotok legnagyobb feladatotoknak, mik a célkitűzések?

Legfontosabb feladatunknak érezzük egy olyan keret kiépítését, ami a nemzetközi elitben megállja a helyét. Célunk, hogy minimalizáljuk a negatív kommenteket, hozzáállásokat, amiket ugyan teljesen megszűntetni nem lehet, de próbálnánk a válogatottat a lehető legközelebb hozni a közösséghez, mert csak harmóniában lehet valami maradandót alkotni.