Magyarország 0 – 0 Irak 

VPG Világbajnokság, csoportmérkőzés

2020. 02. 03

Írta: Jakó Róbert

MAGYARORSZÁG: Feketics (Nice Gaming) – The_sliders1324 (MTK Budapest Esport), husztav (Nice Gaming), UltraCardinal29 (Veszprém Futsal eSport) – gyurma19 (DIGI Sport Honvéd), r0land24_92 (Nice Gaming) – mateaadam940420 (DIGI Sport Honvéd), Csabcsi1990 (DIGI Sport Honvéd), markinnho007 (Nice Gaming) – Valent1n94 (DVSC Esport – grandcasino.hu), okoLynho (Nice Gaming)

Megkezdte a csoportkört a Magyar Válogatott, első ellenfele Irak volt. Az első veszélyesebb helyzet a hazaiakhoz volt köthető, az ötödik percben szöglethez jutottak, Fehér lépett közbe jól egy beadás során. A sarokrúgást szépen védekezte ki a csapat, ám az ellentámadást hárítani tudták, Bühner szabálytalansága okán szabadrúgáshoz jutottak az irakiak. A 11. percben újfent hazai szöglet következett, a rövid passzt azonban elcsenték a vendégek, és a jobb oldalon felfutó ellentámadás ígéretesnek bizonyult, a beadás azonban nem sikerült tökéletesre. Az első lövésre a 24. percig kellett várni, Bühner lövését azonban N E U E R védte, így szöglet következett, majd három percre rá ismétlés következett a hálóőr újabb védése okán, és bár közel volt az első találat, végül kirúgással folytatódott a játék. Fél óra játékot követően gólt még nem, helyzeteket láthattunk, a magyar válogatott az elején történt beragadás után uralta a találkozót – a 39. percben újabb szöglethez jutottak, miután Csabcsi két kísérletét is sikerült blokkolnia a hazai védelemnek. A hosszabbítás második percében újabb vendégszöglet következett, az akciót szépen játszotta ki a válogatott, de Csabcsi beadására nem volt érkező, így a félidőben újabb lövésig már nem jutottak a felek, 0-0-val fordultak a második játékrészre a három perc hosszabbítást követően.

A második félidőben a 48. percben ígéretes helyről rúghattunk szabadrúgást, a betett labda azonban nem ért célt, ám egy szögletet sikerült kiharcolni, amiből Bühner kapufát lőtt – igaz, megpattant egy védőn, így ismétlés jött, ahol egy hazai védő mentette a helyzetet, miután a kapusuk elvétette a labdára való kifutást. A 62. percben már korrigált, Okolynho lövésénél helyén volt, védésével őrizte az eredményt, így továbbra sem sikerült megtörni a gólcsendet. Egészen a 84. percig kellett várnunk egy újabb lövésre, Csabcsi középről lőtt, középre tartó lövése azonban nem okozott gondot N E U E R-nek. A félidő végét elérve 2 perc hosszabbítást mutatott fel a negyedik játékvezető, de az idő kevésnek bizonyult, így hiába tartotta kézben a mérkőzést a magyar válogatott, és lövésig sem engedte ellenfelét, 1-1 ponttal kellett osztozkodjanak a felek.

Folytatás jövő vasárnap, Hajrá Magyarok!