A Hajdúnánás akadémiai csapata friss indulóként feljutott a másodosztályba, majd egy névváltást követően győzelmekkel indítottak a másodosztályban. Ennek apropóján beszélgettünk el a vezetőjükkel, Horváth Istvánnal.

Gratulálok a hibátlan hétvégéhez. Mindezt ráadásul frissen feljutó csapatként! Ilyen kezdetre számítottatok?
H.I.:  Köszönjük szépen! Reménykedtünk a jó rajtban és a fiúknak is sikerült mindent beleadniuk, így hibátlanul zártuk első kalandjainkat a másodosztályban.

Új név, új vezetőség. Miért került sor ezekre a változtatásokra?
H.I.: Nem újdonság senki számára, hogy akadémia csapat nem szerepelhet ugyanabban az osztályban az első számú csapattal. Mi bizakodóak vagyunk egy esetleges feljutást illetően, hosszútávú tervek vannak Hajdúnánáson ezért előre gondolkodtunk, így megmaradt a kötelék a nánási sporttal, ám mostmár a futsal csapathoz, név szerint a Flamingo KLC együtteséhez tartozunk. Ez, egy jogilag szabályos kiskapu, amit szeretnénk is kihasználni és csúcsra juttatni a hajdúnánási esportot.

Nem az 1-0 eredményekről híresek a HPCL bajnoki mérkőzések, ám nektek elég sűrűn sikerül egy gólos mérkőzéseket játszanotok. Most is 1-0,1-0 arányban sikerült nyernetek. Tudatosan történik mindez?
H.I.: Igen, ismerjük a játékok és tudjuk, hogy nem nagyon szoktak egy gólos mérkőzések lenni. Próbáltuk mindenesetben irányítani a mérkőzéseket, így történt ez most is mindkét meccsen. A második mérkőzés utolsó perceiben már kicsit talán elfáradtunk fejben és elkezdtünk kapkodni, ami nem jellemző ránk, de mégis csak első mérkőzéseink voltak a magasabb osztályban.  Szerencsére az eredményt megtudtuk tartani és maximális pontszámmal zárni az első hétvégén.

Milyen változások történtek a keretben? Kire lesz érdemes odafigyelni a jövőben?
H.I.: Érkezők és távozók is akadtak szépszámmal. A távozóinknak ezúton is szeretnék sok sikert kívánni. Úgy gondolom, hogy az érkező játékosok nagy erősítést jelentenek és mindent megfognak tenni a csapat sikerei érdekében! Szerintem, akire érdemes lesz figyelni és a jövőben sok gondot okozhat ellenfeleinknek, az a csatárunk Dávid Sándor és a kapusunk Balázs. Mindketten tagjai voltak az előző szezon álomcsapatának és hatalmas potenciál rejlik bennük. Remélem itt is sikerül hasonlóan kimagasló teljesítményt elérni nekik.

A következő fordulóban a mellettetek eddig szintén hibátlan Vasas SC GLT  és az F1HL lesznek az ellenfeleitek. Izgalmas meccsek lesznek. Mivel készültök?
H.I.: Igen, nem lesznek egyszerű mérkőzések az biztos! A csapat jó formában van, sokat edzünk és több felállást, taktikát gyakorlunk. Jó meccsek vannak kilátásban ez nem kétséges! Mindkét csapat erős keretből áll! Szerintem nyílt párharcot fogunk látni mindkét mérkőzésen, de remélem a végén mi jövünk ki ezekből győztesen.

Bejelentkezés