A hátralévő tíz mérkőzés dönt arról, hogy sikerül-e a Puskás Akadémia esport csapatának a címvédés. (Sosem történt még címvédés a HPCL már 5 éve íródó történelme során. – a szerk)

Előszőr is gratulálunk az őszi elsőséghez. A szezon kezdése előtt gondoltad volna, hogy a ti csapatotok nevével keződik majd a tabella a fordulás előtt?
Köszönjük szépen! Bíztunk benne, hogy így lesz, de megmondom őszintén saját magam felé állított elvárások a korábbiakhoz képest annyiban módosultak, hogy a szezonban magabiztosan birtokoljuk az 1-4. hely valamelyiket. Ez eddig igen jól sikerül szerencsére és nagyon örülünk, hogy magabiztos játékkal, 5 pont előnnyel tudtunk fordulni a következő tíz mérkőzésre.

Mit gondolsz mi a sikeretek kulcsa?
Alázatosság, Magabiztosság, Nyerni akarás.

Melyik játékost emelnéd ki a csapatodból, és miért?
Nincs olyan játékos, akit szívesen kiemelnék, hiszen ez egy csapat, és amit eddig elértünk azt együtt értük el, de természetesen Stelcz Marci az, aki leginkább megérdemli, hogy ki legyen emelve, hiszen az ő góljai nagyban hozzájárulnak a sikereinkhez.

Fellegi Norbert (balra) és Antal Richárd (jobbra) a Pancho Aréna gyepén. (Forrás: PFLA)

Stelcz Marci ontja idén a gólokat, rekord gyanús 22 góllal vette ki idén a részét a sikerből és messze még a vége. Mennyiben járultál hozzá ahhoz, hogy ilyen jó formába került? Ki tart-e ez a forma a továbbiakban is neki?
Így van, nem semmi formában van jelenleg. Az összes osztályt egybe vetve is eddig ő a szezon gólkirálya. Marcival megvan köztünk a kapcsot, talán ő az, aki a legjobban ismeri az én játékstílusomat, és aki a legjobban tudja, hogy mikor hogyan és hova akarok passzolni. Már a harmadik szezont tapossuk együtt és hát úgy néz ki kezd kifizetődni. Én szerintem nem fog olyan eget rengető dolog történni, hogy megszakadjon a forma!

Ötpontos előnnyel várjátok a fordulást, ám a mezőny első fele eléggé egyben van. Van olyan csapat szerinted, aki útjában lehet a bajnoki címeteknek?
Az összes csapat jelenleg! Mindig nehéz szerintem elsőnek lenni, minden csapatban megvan a győzni akarás és mindenki a tabellán épp első helyet elfoglaló csapatot akarja a leginkább megverni. Nagyon nehéz a sorsolásunk a „tavaszi” szezonra hiszen egymás után öt meccset is idegenben fogunk játszani, aminek sajnos szerintem idén nagyobb jelentősége van, mint kellene legyen. Nagyon masszív a mezőny és kiélezett végjátékra számítok, ahol lehet egy csettintés fog dönteni.

Egyértelműen a bajnoki cím várományosai lettetek. Ez volt a cél a szezon előtt is vagy mostanra lett csak reálisan elérhető célkitűzés?
Én magammal szemben az első négy hely valamelyikét tűztem ki célul. A szponzorokkal való egyeztetés során úgy beszéltük meg, hogy törekszünk az első három hely valamelyikét megkaparintani és jól szerepelni a kupában.

Várható-e valami változás a keret összetételét illetően?
Igen sajnos akad távozónk, de ha minden jól alakul sikerül minőségi játékosokat ide hozni, akik hozzá tudnak segíteni minket a bajnoki cím megszerzéséhez. Sajnos be kell látni, hogy 11 fős kerettel nem lehet komolyan és hosszútávon dolgozni. Ez úton is szeretnék szólni a magyar mezőny játékosaihoz: Elhiszem, hogy ez csak egy játék és mindenki azért ül le, hogy a pályán legyen és ne csak a képernyőn keresztül nézze a mérkőzést, de nálunk a „csere” játékosok is pont ugyan annyit tesznek a sikerhez, mint mindenki más, így senki ne hátráljon meg csak azért, mert nincs bérelt helye a kezdőben.