Kötelező győzelmek hétvégéje következik a ZTE Esport számára, legalább is erre számít a csapat vezetője.

Gratuláljak vagy ne gratuláljak a hétvégéhez? Előszőr bravúros meccs az első helyen tanyázó Puskás Akadémia ellen, majd csúfos vereség a Vasastól. Mi történt?

G.R: Nehéz értékelni egy ilyen hétvégét. A Puskás elleni meccs egy nagyon jó színvonalú összecsapás volt szerintem. Amit mérkőzés előtt elterveztünk azok nagy százalékban működtek, így egy nagyon jó eredményt könyvelhettünk el ellenük. (1-1, a szerk.) Sajnos ahhoz, hogy ez sokat érjen a végelszámolásnál, kellett volna a Vasas elleni győzelem véleményem szerint, de ne legyen igazam. Totális csődöt mondtunk mentálisan, abszolút nem tudtuk megvalósítani amit elterveztünk, persze ne vegyük el az angyalföldi gárda érdemeit, 100%-on pörögtek, és azt játszották amit kell.

A ZTE rendre két arcát mutatja a bajnokságban, hisz bármikor képes meglepni bármelyik csapatot, de képes pontokat hullajtani olyankor is, amikor nem illene. Ennyire kiegyensúlyozott lenne a bajnokság?

G.R: Nagyon sok a körbeverés, bárki megfoghat bárkit. Én a saját részünkről mondhatom, hogy az aktuális koncentrációnk a sorsdöntő, a legjobb példa erre épp a mögöttünk hagyott forduló.

Túl vagyunk a forduláson. Mostanra már biztos kialakultak a reális célok a fejedben. Mi várható a ZTE csapatától?

G.R: Nagyon szeretnénk végre elérni a dobogót! Az előző szezonokban éppen, hogy lecsúsztunk, most lőtávolban vagyunk, jó a sorsolásunk, saját kezünkben van a sorsunk. Bízok benne, hogy idén oda érhetünk végre.

Elég aktívak voltatok az átigazolási időszakban. Mennyire vagy elégedett az érkezőkkel? Sikerült gyorsan beépíteni őket?

G.R: Szinte biztosan kijelenthetem, hogy a HPCL mezőnyében, mi dolgoztunk a legszűkebb kerettel. Az első fél szezonban ez 12-13 fő volt, ez kevés volt ahhoz, hogy minőségi edzéseket tudjunk rendszeresen csinálni, emiatt volt több érkező. Van, aki szinte egyből beverekedte magát a kezdőbe, és a legfontosabb fogaskereke lett a gépezetünknek és akad olyan is akinek még idő kell ahhoz, hogy megszokja az új környezetet.

Mint minden csapatnak nektek is megvan a magatok erőssége. Ha egyet ki kellene emelni, mi lenne az szerinted?

G.R: Én a szervezettségünket mondanám, ha fegyelmezettek vagyunk csapatként akkor nagyon nehéz fogást találni rajtunk, ezt viszont állandósítani kell, hogy sikeresek legyünk.

Végezetül pedig, mit vársz a következő fordulótól?

G.R: Hasonló forduló lesz, mint az előző, egy rangadó, illetve egy papíron kötelező mérkőzés vár ránk. Presztízs mérkőzések lesznek hiszen mindkét ellenfelünktől több játékost is igazoltunk. Ha szeretnénk oda érni a dobogóra, akkor kötelező 6 pontot szereznünk ezen a hétvégén.