Kettő pont is elég az MTK-nak a bajnoki címhez, de nem lesz könnyű dolguk az utolsó játéknapon.

A K&H MNEB HPCL előző hétvégéjén a TrollFoci-Hálószaggató együttese megtréfálta az MTK Budapestet, hiszen az egyik találkozón legyőzték őket és ezzel megakadályozták, hogy idő előtt ünnepelhessenek. Viszont a kék-fehérek így is szereztek 3 pontot, és mivel az üldözőik botlottak vagy nagyobb lemaradásban voltak, így is 5 ponttal vezetnek. A Honvédnak és a Veszprémnek tehát az utolsó játéknapon csak a kettős győzelem az elfogadható, máskülönben matematikai esélyük sem marad az aranyra. Előbbi az utóbbi időben a nagyszerű futballjával a negyedik helyre felzárkózó ZTE, míg utóbbi a sereghajtó kieső zónában található Nutri8 ellen lép pályára. Papíron tehát egyiknek sem lesz egyszerű dolga, hiszen ellenfeleik egyértelműen bizonyítani akarnak.

Abban az esetben, ha mindkét üldöző képes 6 pontot szerezni, az MTK-ra szegeződik majd minden figyelem. Ha a listavezető elér legalább 2 döntetlent a Puskás Akadémia ellen, akkor nincs miről beszélni. Ha azonban csak 1 pontot szereznek, akkor már nem árt majd matekozni is. Ha egyenlő ponttal zárnának a felek, akkor először a gólarányt veszik figyelembe, ha esetleg ez is megegyezik, akkor a rúgott, majd a kapott gólok számát hasonlítják össze. Az MTK jelenleg +18-as, míg a Honvéd +17-es gólaránnyal rendelkezik, és az élbolyból jelenleg a Veszprémnek áll ilyen tekintetben a legkevésbé jól a szénája, hiszen csak plusz 9-es mutatójuk van.

Vasárnap este minden kiderül, hiszen az összes mérkőzést lejátsszák az utolsó játéknapról, de nem csak az dől el, hogy ki lesz a bajnok, hanem az is, mely együttesek búcsúznak az élvonaltól, illetve kinek kell majd osztályozót játszania a bentmaradásért. Íme a K&H MNEB HPCL 11. játéknapjának menetrendje:

21:00 MTK Budapest – Puskás Akadémia

  • Honvéd – ZTE
  • Veszprém – Nutri8

Az időponttal megjelelölt összecsapásokat élőben lehet megtekinteni az Esport1 Facebook, illetve Youtube csatornáján. Az MTK – Puskás mérkőzéssel egy időben megtartott Honvéd – ZTE és Veszprém – Nutri8 meccsekről elképzelhető, hogy körkapcsolást lehet majd látni.

(Forrás: esport1.hu)

Bejelentkezés